Hakuaika kevään Reiluttaja-koulutukseen on nyt alkanut!

23.11.2010

Reiluttajan logo

Repun Reiluttaja-Reilu kuluttaja -koulutus järjestetään jo neljättä kertaa, nyt Turussa la 12. - su 13. helmikuuta. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 15.12. saakka. Hae mukaan koulutukseen ja ryhdy Reiluttajaksi, reilun kuluttamisen asiantuntijaksi!

Koulutukseen voi hakea kuka tahansa reilusta ja kestävästä kuluttamisesta kiinnostunut henkilö. Viikonlopun aikana osallistujat saavat tiiviin tietopaketin maailmankaupasta, Reilusta kaupasta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Lisäksi koulutettavat saavat vinkkejä siihen, kuinka jokainen aktiivinen kuluttaja voi viestiä näistä teemoista myös omissa sidosryhmissään. Aiemmat koulutukset ovat saaneet erittäin hyvää palautetta osallistujilta ja Reiluttajat ovat myös koulutuksen jälkeen hyödyntäneet tietouttansa järjestämällä monipuolista toimintaa ympäri Suomen .

Lauantaina tutuksi tulevat sekä Reilun kaupan kriteerit, merkkijärjestelmä ja valvonta. Elämää Reilun kaupan tilalla -osiossa syvennytään viljelijöiden elämään ja järjestelmän mukanaan tuomiin hyötyihin, ja lisäksi päivän aikana tulevat tutuiksi myös kampanjat sekä Reilun kaupan järjestelmää koskeva kritiikki. Vierailevana kouluttajana lauantaina toimii Reilun kaupan edistämisyhdistyksen järjestö- ja kuntayhteyksien päällikkö Sonja Vartiala.

Sunnuntain erikoistumisryhmissä keskustellaan kehitysmaiden pienviljelijöiden asemasta maailmankaupan suurten toimijoiden varjossa sekä osallistavien ohjausmenetelmien käytöstä koulutustilanteissa. Kouluttajina toimivat mm. Tytti Nahi Kepasta, globaalin kuluttajan ajokortti -hankkeen koordinaattori Anni Välikangas sekä Reiluttaja Onni Sarvela.

Kaikille Reiluttajille maksetaan lounaat ja matkat koulutuspaikkakunnalle, Repun jäsenille lisäksi tarvittaessa myös majoitus.

Hakulomake ja lisätietoja löytyy Reiluttajien nettisivuilta: www.reiluttaja.fi

Lisätietoja antaa myös koulutusten koordinaattori Reeta Partanen: reeta (a) repu.fi tai 044 595 0094. Koulutukseen valitaan yhteensä 35 henkeä hakemusten perusteella ja valinnoista ilmoitetaan viimeistään viikolla 51.