Espoo täyttää vuoden Reilun kaupan kaupunkina

24.3.2010

Espoo täyttää vuoden Reilun kaupan kaupunkina lauantaina 27.3. Merkkipäivän kunniaksi kaikissa espoolaisissa kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan perjantaina 26.3. lounaalla jälkiruoaksi Reilun kaupan banaani. Banaanitarjoiluun osallistuvat sekä Espoo Cateringin että palveluntuottaja Sodexon keittiöt. Tarjoiluun on varattu noin 5 000 kg banaaneja.

 

Espoo Catering siirtyi vuosi sitten yli 200 toimipisteessään käyttämään ensin Reilun kaupan kahvia ja teetä. Vuoden mittaan tuotevalikoima lisääntyi. Tällä hetkellä valikoimissa on myös Reilun kaupan kaakaota, suklaata ja hedelmiä.

 

- Reilun kaupan kahviin ja teeheen siirtyminen on ollut helppoa. Palaute on pääosin ollut hyvää, vain muutama asiakkaistamme on moittinut kahvin makua ja kaivannut takaisin "juhlamokkaa". Toisaalta Espoon keskuksen henkilöstöravintola Pihatalon ruokailijat taas ovat kehuneet kahvin makua, ruokapalveluiden suunnittelija Riitta Kotilainen Espoo Cateringista kertoo. Kotilainen on tyytyväinen Reilun kaupan tuotteiden saatavuuteen, joka on Espoo Cateringin toiminnan kannalta erittäin tärkeää.

 

Espoo Cateringin toimipisteissä vuonna 2009 Reilun kaupan tuotteita kului yhteensä: kahvia 7 300 kg, teepusseja 12 250 kpl ja banaaneja 1100 kg. Lisäksi jonkin verran sokeria, suklaata ja hunajaa.