Joensuusta Reilun kaupan kaupunki

21.10.2009

Joensuun kaupunki on saanut Reilun kaupan kaupungin arvonimen. Reilun kaupan edistämisyhdistys luovutti arvonimen kaupungille tiistaina 20.10. Joensuu on järjestyksessään neljäs Suomen reilu kaupunki. Aikaisemmin arvonimen ovat saaneet Tampere, Pori ja Espoo.

Joensuun kaupunki tarjoaa kaikissa omissa tilaisuuksissaan Reilun kaupan kahvia. Laajassa käytössä ovat myös Reilun kaupan tee, sokeri ja hunaja. Arvonimen saamiseen eivät kuitenkaan riitä pelkät kaupungin omat teot. Sitoutumista Reilun kaupan tuotteisiin tarvitaan myös kaupungin alueella toimivilta kahviloilta, kaupoilta, seurakunnilta, työpaikoilta ja yhteisöiltä.

- Onnittelen Joensuun kaupunkia hienosta saavutuksesta. Arvonimen saavuttamisen takana on kaupungin sitoutuminen ja asiaa tukenut paikallinen kansanliike. Arvonimestä on hyötyä myös hankkeeseen mukaan lähteville yrityksille, sillä kansainvälisesti arvostettu arvonimi nostaa alueen profiilia. Joensuu on nyt osa maailmanlaajuista yli 700 Reilun kaupan kaupungin yhteisöä Lontoon, Brysselin, Rooman ja Kööpenhaminan rinnalla, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo.

Lisätietoja: www.reilukauppa.fi/kunnat ja www.jns.fi.