Kontioniemen pakolaiskeskukselle Reilun kaupan jalkapalloja

1.9.2009

Reilu peli, samat säännöt –kampanja lahjoittaa reilun kaupan jalkapalloja Kontiolahden kunnassa toimivan Kontioniemen vastaanottokeskuksen asukkaille. Kampanja haluaa tukea jalkapalloilevien pakolaisten harrastusta ja muistuttaa samalla Kontioniemen kyläyhdistystä jalkapallon reilun pelin hengestä. Kampanjan mukaan pallot on tarkoitettu ”yhteisiin ja asukkaita yhdistäviin urheiluharrastuksiin kaikille avoimilla liikuntapaikoilla”. Kontioniemeen lähtee kymmenen Umbron Reilu kauppa –sertifioitua Diamond Excellence –palloa, samoja, joilla on pelattu tänä vuonna mm. Naisten liigaa.


Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa noussut keskustelu Kontioniemen pakolaiskeskuksen asukkaiden oikeudesta käyttää julkisia liikuntapaikkoja on ryöpsähtänyt myös Internetin yhteisösivuille. Yhteisöpalvelu Facebookissa on perustettu ryhmä, joka puuhaa jalkapallomatkaa kaikkialta Suomesta Kontioniemeen. Tarkoituksena on järjestää ystävyysottelu ”kaikentaustaisten” kontioniemeläisten ja vieraiden välille ja samalla tukea vastaanottokeskuksen asukkaita. Myös tähän otteluun Reilu peli, samat säännöt –kampanja lahjoittaa pallot.


Reilu peli, samat säännöt –kampanjassa on mukana kolme kansalaisjärjestöä: Suomen Palloliitto, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK sekä Reilun kaupan puolesta Repu. Kampanja pyrkii kiinnittämään huomiota urheiluvälineteollisuuden työoloihin ja edistämään reilun pelin periaatteita myös alan tuotantoketjussa.