Yritysvastuuta, kauppapolitiikkaa ja glögiä

marraskuun 30. klo 14:00

Oikeudenmukaisen maailmankaupan ystävillä on käynnissä mielenkiintoinen syksy:  Lokakuussa Genevessä neuvoteltiin YK:n yrityksiä sitovasta  ihmisoikeussopimuksesta, marraskuun lopussa siellä kokoonnutaan YK:n  business & human rights foorumiin, ja joulukuussa on luvassa  maailmankauppajärjestön WTO:n 11. ministerikonferenssi Buenos Airesissa.

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) kutsuu kaikki järjestöihmiset, tutkijat ja muut kiinnostuneet mukaan keskustelemaan yritysvastuun  ajankohtaisista prosesseista ja evästämään WTO-kokoukseen lähtijöitä.

Mitä: Yritysvastuuta, kauppapolitiikkaa ja glögiä
Milloin: Torstaina 30.11. klo 14:00-15:30
Missä: Kepan Dialogi-tila (Elimäenkatu 25-27, 6. krs.)

Tilaisuudessa Eetin toiminnanjohtajan Lotta Staffans ja Kepan asiantuntija Lyydia Kilpi kertovat kuulumisia Genevestä ja herättelevät keskustelua YK:n yritysvastuuprosessien etenemisestä. Lähetysneuvos Liisa Valjento kertoo ulkoministeriön näkemyksistä.

Lisäksi ulkoministeriön kauppapolitiikan yksikön päällikkö Pasi-Heikki Vaaranmaa kertoo Suomen ja EU:n tavoitteista Buenos Airesissa joulukuussa käytävien maailmankauppajärjestö WTO:n neuvotteluiden suhteen. Eetin vaikuttamistyön koordinaattori Maija Lumme ja Siemenpuu-säätiön ohjelmakoordinaattori Kirsi Chavda esittelevät kansalaisyhteiskunnan näkemyksiä ja toivovat myös muilta evästystä kokoukseen.

Tilaisuus on vapaamuotoinen ja kaikille avoin. Avataan samalla glögikausi - lämpimästi tervetuloa!