Eetti Ilosaaressa

heinäkuun 14. klo 12:00 - heinäkuun 16. klo 21:00

Eetti myy Reilua kahvia ja vetoaa yritystoiminnan avoimuuden puolesta Ilosaaressa!

Tiedätkö, missä ja miten kenkäsi on tehty? Olet varmasti kuullut vaateteollisuuden matalista palkoista ja heikoista turvallisuusstandardeista – mutta tiesitkö, että kenkäsi saatetaan tehdä maailman myrkyllisimmissä työoloissa? Ja että naisilla, jotka ompelevat nahkakenkäsi käsin, ei välttämättä ole lainkaan työturvaa, he työskentelevät vähillä oikeuksilla ja ovat erittäin alttiita joutua työantajansa hyväksikäyttämiksi?

Kenkäteollisuuden työolot pysyvät meiltä piilossa, koska monet yritykset pitävät toimitusketjunsa salassa. Tämän on muututtava.

Vaadimme, että globaalit johtavat kenkäyritykset, kuten Deichmann, Camper, Prada, Birkenstock, CCC ja Leder & Schuh, sekä suomalaiset kenkiä teettävät yritykset, kuten S-ryhmä, Kesko, Sievi ja Reima:

* Julkaisevat kaikkien tavarantoimittajien ja alihankkijoiden nimet ja osoitteet koko tuotantoketjun osalta.
* Raportoivat edistymisestään vaarallisista kemikaaleista luopumisessa.
* Osoittavat kunnioittavansa kenkiensä tekijöiden ihmisoikeuksia takaamalla oikeudenmukaisen palkan ja turvallisen työympäristön.

Tiedämme kokemuksesta, että julkinen paine toimii. Osa yrityksistä julkaisee jo tavarantoimittajansa ja on ottanut korjaavia askelia kohti ongelmien tunnistamista ja työolojen parantamista. Kenkiä teettävien yritysten on aika toimia ja osoittaa edelläkävijyyttä. Yhdistetään voimamme läpi Euroopan – allekirjoita vetoomus suurille eurooppalaisille kenkäbrändeille, kuten Deichmann, Camper, Prada, Birkenstock, CCC, Leder & Schuh sekä suomalaisille kenkiä teettäville yrityksille, kuten Kesko, Reima, Sievi ja S-ryhmä. Luovutamme vetoomuksen näille yrityksille syksyllä 2017 ja näytämme, että työntekijöiden oikeuksien ja ympäristön puolesta halutaan maailmanlaajuisesti muutos.

Allekirjoita vetoomus verkossa tai tule moikkaamaan meitä Joensuussa Ilosaarirockiin 14–16.7.!