Vaatetuotanto ja työelämän oikeudet Myanmarissa/ Labour rights in the Myanmar garment industry

huhtikuun 3. klo 17:00

We'll be discussing the situation in garment and shoe industry in Myanmar with local trade union activist Phyo Sandar Soen on Monday 3 April at Café Oma Maa (Kaarlenkatu 15, 00530 Helsinki). Welcome! Please enroll here (name& email).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vaatteiden ja kenkien tuotanto on kasvanut Myanmarissa voimakkaasti viime vuosina halpojen tuotantohintojen ja markkinoiden avautumisen vuoksi. Millaiset työolot ovat tekstiili- ja kenkätehtaissa? Tule kuulemaan tilanteesta entiseltä tekstiilityöntekijältä ja nykyiseltä ammattiyhdistysaktiivilta.

Mitä: Keskustelu Myanmarin työoikeustilanteesta Phyo Sandar Soen kanssa
Missä: Kahvila Oma Maa, Kaarlenkatu 15, 00530 Helsinki 
Milloin: Maanantaina 3.4. klo 17–19

Sandarilla on ollut uskomaton elämä. Hän aloitti 16-vuotiaana työt myanmarilaisessa tekstiilitehtaassa ja ansaitsi vain 20 euroa kuussa.  Palkka ei riittänyt elämiseen, joten Sandar pakeni Thaimaahan töihin. Thaimaassa hän joutui pidätetyksi monta kertaa ja liittyi myöhemmin ammattiliittoon. Nykyään Sandar vaikuttaa Myanmarin suurimmassa ammattiliitossa. Myanmarissa tehdään yhä enemmän kenkiä ja vaatteita länsimaisille yrityksille, mutta työoloissa on toivomisen varaa ja muun muassa lapsityövoiman käyttöä esiintyy.

Tule kuulemaan Sandarin tarina ja keskustelemaan Myanmarin työoikeustilanteesta! Tilaisuus on englanniksi. Eettisen kaupan puolesta ry tarjoaa naposteltavaa ja maksaa matkakulut kauempaa tuleville. Ilmoittauduthan tilaisuuteen täällä. Sandar on Suomessa Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen SASK:in vieraana.