Haaste elektroniikkayhtiöille: kemikaaliturvallisuutta parannettava tehtaissa

16.3.2015

Eettisen kaupan puolesta ry yhdessä yli 200 muun järjestön kanssa haastaa elektroniikkayhtiöt parantamaan työturvallisuuttaan myrkyllisten kemikaalien osalta. Haaste luovutetaan elektroniikkayhtiöiden edustajille Brysselissä 16. maaliskuuta.

Altistuminen haitallisille kemikaaleille on yleistä elektroniikkateollisuudessa. Kansalaisjärjestöt ovat raportoineet sadoista tapauksista, joissa elektroniikkatyöläiset ovat sairastuneet altistuttuaan bentseenille tai muille myrkyllisille kemikaaleille työskennellessään elektroniikan tuotannossa.

- On hämmästyttävää, että nämä maailman teknisesti taitavimmat yritykset, joiden nimet löytyvät tuotteistamme, sanovat, etteivät he vieläkään tiedä kaikkia omissa tuotteissaan tai tuotantoketjuissaan käytettyjä materiaaleja, toteaa Ted Smith kansainvälisestä ICRT-verkostosta (International Campaign for Responsible Technology).

Kansalaisryhmittymät vaativat haasteessaan yhtiöita ottamaan vastuuta toimintansa seurauksista ja suhtautumaan ongelmaan sen vaatimalla vakavuudella. Järjestöt peräänkuuluttavat määrätietoista toimintaa työturvallisuuden parantamiseksi ja myrkyllisten kemikaalien korvaamista turvallisemmilla vaihtoehdoilla.

Haastetta koordinoi ICRT:n lisäksi Good Electronics -verkosto. Haasteen voi käydä kokonaisuudessaan lukemassa täältä.