Eetin hallitus 2015 valitaan syyskokouksessa 16.11.

16.10.2014

Kiinnostaako sinua hallitustyöskentely Eettisen kaupan puolesta ry:ssä vuonna 2015? Nykyinen jäsen Eeva kuvailee toimintaa näin:

"Hallitus on noin 10 Eetin aktiivista koostuva ryhmä, joka tapaa kerran kuussa Helsingissä ja hoitaa eri tehtäviä tiimeissä. Olen osallistunut kokouksiin hyvillä mielin: kahvin ja purtavan äärellä olemme päättäneet yhdistykselle tärkeistä asioista, ideoineet vaikuttamiskeinoja ja keskustelleet tulevista hankkeista. Hallitus pyrkii myös toimimaan hyvänä työnantajana Eetin työntekijöille ja seuraamaan budjettia. Minulle hallitus on ollut erityinen porukka, jossa olen voinut toimia omana itsenäni uusien ystävien kanssa ja
kartuttaa taitoja niin järjestökentästä kuin yritysvastuustakin.

Miten ryhmätyöskentely toimii käytännössä? Hallituksen vetäjiksi valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 2. varapuheenjohtaja, ja jäsenet hoitavat kiinnostavia tehtäviä tiimeissä:

Kampanjatiimi suunnittelee ja järjestää tempauksia, jotka edistävät Eetin teemoja ja hankkeita. Ryhmä on järjestänyt aktiivien kanssa mm. Reiluja brunsseja, elektroniikkaromukuusen kaupungille ja nimien keräämistä vetoomuksen eettisen suklaan puolesta pupuasuissa.

Viestintä- ja varainhankintatiimi kehittää järjestön viestintää, blogia ja  kannanottoja. Keskeistä on myös järjestää tempauksia varojen ja jäsenien hankkimiseksi sekä huolehtia hankehakemuksista ja jäseneduista yhdessä kampanjatiimin ja työntekijöiden kanssa.

Aluetiimi on yhteydessä eri paikkakuntien aktiiveihin soittojen, median ja tapahtumien kautta. Tiimi kartoittaa paikallistoimijoiden tarpeita ja ideapankkia toimintaan, organisoi ryhmien keskinäistä viestintää ja tukee uuden toiminnan käynnistämistä järjestämällä uusien iltoja eri paikkakunnilla."

Jos kuvailu herätti kiinnostusta ja sinulla on sopivasti vapaata aikaa toimintaan vuonna 2015, ota yhteyttä puheenjohtaja Anttiin: antti.kylanpaa[ät]pp.inet.fi. Hallitus valitaan Eetin syyskokouksessa 16.11. Turussa. Jos et pääse paikalle, voit hakea jäseneksi lähettämällä Antille sähköpostia etukäteen.

Hallituksen jäsenyys on vapaaehtoinen luottamustoimi. Hallitustyötä tukee tuntemus Eetin teemoista esimerkiksi opintojen, työn tai vapaaehtoistyön kautta, mutta erityistä osaamista ei välttämättä tarvita - enemmän ratkaisee oma innostus ja mahdollisuus osallistua toimintaan.

Tervetuloa Eetin hallitukseen 2015!

Terveisin,

Eeva ja hallituksen 2014 jäsenet