Mainoskupla2014-kilpailun voittajien julkistaminen

huhtikuun 26. klo 14:00

Mainoskupla2014 - Tarinoita tavaroiden takaa -vastamainoskilpailun voittajat julkistetaan Kierrätystehdas-tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla lauantaina 26.4. kello 14 (päälava). Finalistityöt ovat esillä Kaapelilla la-su 26.-27.4.2014. Tämän jälkeen ne ovat nähtävillä mm. Porvoon kirjastossa, Helsingin Lasipalatsin aukiolla ja Joensuun Carelicumissa.

Kilpailu sulkeutui 15.4., ja jatkoon valikoitui 10 finalistia. Lisäksi järjestäjät valitsivat jatkoon neljä työtä. Nämä menivät tuomariston arvioitavaksi. Finalistit ovat nähtävillä sivuilla mainoskupla.fi, jossa voi myös äänestää suosikkiaan 26.4. kello 13 saakka. Tällöin eniten ääniä saaneet koululaissarjan ja yleisen sarjan työt palkitaan.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat vuonna 2014

  • graafikko, toimittaja Rakel Liekki
  • Voima-lehden toimittaja Jari Tamminen
  • Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala
  • taiteilija Jani Leinonen
  • artisti Mercedes Bentso
  • informaatiomuotoilija Juuso Koponen.

Mainoskupla2014 - Tarinoita tavaroiden takaa on vastamainoskilpailu, jossa parodian ja huumorin keinoin kommentoidaan meitä ympäröivää mainosten tulvaa. Huomio kiinnitetään sinne, missä tavarat tuotetaan ja mihin niitä käytön jälkeen dumpataan. Samalla kyseenalaistetaan mainosten sanoma ja niiden ylläpitämä kulutuskulttuuri. Teemana vuonna 2014 ovat tuotanto-olot ja erityisesti elektroniikan tuotanto.

Vuoden 2014 finalistityöt kommentoivat lisäksi muun muassa sosiaalista mediaa, kaivosteollisuutta ja tuotantoa miehitetyllä Länsirannalla.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Eetti ja Luonto-Liitto.