Make Chocolate Fair: Pääsiäispuput lakossa

huhtikuun 1. klo 14:00

Kevät on jo täällä ja Eetissä käynnistyy uusi kampanja reilumman suklaan puolesta. Uuden Euroopan laajuisen Make Chocolate Fair -kampanjan ensisijainen tavoite on kerätä nimiä vetoomukseen, jossa vaaditaan suklaayrityksiä sitoutumaan reiluun kaakaontuotantoon. Syksyn aikana Chocomobile-auto matkaa 16 Euroopan maan kautta Belgiaan ja levittää tietoa suklaantuotannosta. Kampanjan puitteissa on siis tarjolla toimintaa pitkin vuotta.

Helsingissä aloitamme kampanjan lakkoilevien pääsiäispupujen tempauksella tiistaina 1.4.2014. Ajatuksena on, että pääsiäispuput ovat ryhtyneet lakkoon kyllästyttyään jakamaan lapsille epäreiluilla ehdoilla tuotettua suklaata. Kampanja polkaistaan käyntiin Espoon Reilun kaupan kaupungin 5-vuotissyntymäpäiväjuhlissa Entressen kirjastossa ja tiistai-iltapäivä huipentuu Rautatientorilla pidettävään "lakkomarssiin". Puput menevät siis ensin Espooseen esittelemään kampanjaa juhlaväelle klo 14 ja matkustavat sieltä takaisin Helsinkiin hillumaan iltapäiväruuhkaan leikkimielisesti. Ja keräävät samalla allekirjoituksia vetoomukseen.

Tätä tempausta varten tarvitaan VAPAAEHTOISIA, jotka pääsisivät paikalle Rautatientorille tiistaina 1.4. klo 16.00. Ei ole pakko pukeutua jänikseksi, jos ei koe sitä omaksi jutukseen, mutta pupukorvia on halukkaille tarjolla. Myös Espoon tapahtumaan tarvitaan ihmisiä, mutta ei välttämättä niin montaa kuin Rautatientorille. Ilmoittautumiset Eetin kampanjatiimin vetäjälle Liisa Lahdelle: liisa.lahti@lut.fi

Huom! Tämä ei ole aprillipila. :)

Kampanjan nettisivut: http://makechocolatefair.org.