Eetti hakee kahta hankekoordinaattoria

20.2.2014

Kiinnostaisiko sinua tehdä töitä oikeudenmukaisen maailmankaupan edistämiseksi? Onko sinulla kokemusta kampanjoinnista tai globaalikasvatuksesta? Eettisen kaupan puolesta ry hakee kahta määräaikaista hankekoordinaattoria Helsinkiin.

GLOBAALIKASVATUKSEN KOORDINAATTORI

Haemme ulkoministeriön rahoittaman globaalikasvatushankkeen määräaikaista koordinaattoria ajalle 22.4.–5.12.2014. Koordinaattori hallinnoi Kehitysmaat mainosten takana -hanketta, joka on käynnistynyt keväällä 2013. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret tiedostamaan arkisten kulutustavaroiden ja -valintojen yhteydet globaaleihin kehityskysymyksiin sekä rohkaista heitä toimimaan vastuullisemman tuotannon ja kuluttamisen edistämiseksi. Hankkeen keskeisiä toimintoja ovat työpajat kouluissa sekä vapaaehtoisten kouluvierailijoiden koulutus ja kouluvierailujen koordinointi.

Lisäksi hankkeen puitteissa toteutetaan kevään 2014 aikana Mainoskupla-vastamainoskilpailu. Kilpailuun osallistuneista töistä toteutetaan näyttely, jonka kokoaminen ja markkinointi kuuluu hankekoordinaattorin työtehtäviin. Hankekoordinaattori päivittää myös Eetin globaalikasvatuksellisia verkkomateriaaleja ja muita materiaaleja.

Etsimme sinua, jos:
- olet opiskellut kasvatustieteitä tai sinulla on työkokemusta kasvatusalalta
- sinulla on kokemusta järjestötyöstä
- sinulla on kokemusta hankehallinnosta etkä pelkää budjetteja
- osaat priorisoida ja hallita laajoja kokonaisuuksia
- tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa
- olet toiminut ryhmänohjaajana, vapaaehtoisena tai koordinoinut vapaaehtoistyötä
- pystyt tuottamaan helposti lähestyttäviä tekstejä vaikeistakin teemoista
- sinulla on kokemusta viestinnästä
- olet kiinnostunut maailmankaupasta ja jaat Eetin arvomaailman

Globaalikasvatuksen koordinaattorin työaika on 80 % ja palkka 2000 euroa/kk. Katso tarkemmat hakuohjeet alla.


KAMPANJAKOORDINAATTORI

Haemme määräaikaista kampanjakoordinaattoria koordinoimaan Ihmisoikeudet vaatetuotannossa -hanketta, jossa Eetti osallistaa nuoria toimimaan vastuullisemman vaatetuotannon puolesta. Rekrytointi on ehdollinen ulkoministeriön rahoituspäätökseen saakka.

Kampanjakoordinaattori kouluttaa vapaaehtoisista koostuvaa kampanjaryhmää ja suunnittelee yhdessä ryhmän kanssa hankkeen puitteissa toteutettavia tempauksia ja muuta vapaaehtoistoimintaa. Hankkeessa selvitetään myös suomalaisten vaatealan yritysten vastuullisuutta ja kannustetaan yrityksiä noudattamaan YK:n liike-elämää ja ihmisoikeuksia koskevia periaatteita. Koordinaattori pitää yhteyttä hankkeen yhteistyökumppaneihin, kansainväliseen Clean clothes campaign -verkostoon sekä yrityksiin ja muihin sidosryhmiin.

Etsimme sinua, jos:
- sinulla on kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja kampanjoinnista
- sinulla on sopiva koulutuspohja työhön, esim. soveltuva toisen asteen tutkinto
- sinulla on kokemusta hankehallinnosta etkä pelkää budjetteja
- osaat priorisoida ja hallita laajoja kokonaisuuksia
- tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa
- osaat viestiä sekä nuorille että yritysvastuun ammattilaisille
- olet toiminut ryhmänohjaajana, vapaaehtoisena tai koordinoinut vapaaehtoistyötä
- sinulla on kokemusta mediatyöstä
- olet kiinnostunut maailmankaupasta ja jaat Eetin arvomaailman

Toivomme, että pystyt aloittamaan huhtikuun alussa. Kampanjakoordinaattorin työsuhde on määräaikainen ja se jatkuu vuoden 2014 loppuun asti, mikäli hankerahoitus mahdollistaa tämän. Työaika on 80-100% ja palkka 2000-2500 euroa/kk, hankerahoituksen määrästä riippuen. Ulkoministeriön rahoituspäätös tullee maaliskuun aikana.


Hakuohjeet: Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV maanantaihin 10.3. klo 16 mennessä toiminnanjohtaja Lotta Staffansille osoitteeseen lotta(at)eetti.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Hankekoordinaattori”. Kerro hakemuksessa kumpaa paikkaa haet. Halutessasi voit lähettää kaksi eri hakemusta saman CV:n oheen. Haastattelut pyritään järjestämään lauantaina 15.3. ja maanantaina 17.3. Lisätietoja tehtävistä antaa Lotta Staffans: lotta(at)eetti.fi, 050 349 5230050 349 5230.

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on pieni mutta vaikuttava kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista.