Eetti ja Luonto-Liitto koristelivat romukuusen Helsingin Asema-aukiolle

11.12.2013


Eetti ja Luonto-Liitto koristelivat tänään keskiviikkona 11.12. Helsingin Asema-aukiolle romukuusen. Kuusi muistuttaa kasvavasta elektroniikkajätteen määrästä.

Elektroniikkaa tuotetaan usein epäeettisissä oloissa: alkutuotannossa kaivoksilla ja kokoonpanoteollisuudessa Aasian halpatuotantomaissa työskennellään kehnoissa työoloissa ja huomattavan alhaisilla palkoilla. Myöskään elektroniikkaromun kierrätys ei ole kohdillaan. Valtaosa esimerkiksi käytöstä poistuneista kännyköistä jää pöytälaatikoihin hyödyntämättä, ne joutuvat sekajätteen joukkoon tai päätyvät kierrätettäväksi kehitysmaissa.

Romukuusi kehottaa joulumielistä ohikulkijaa pohtimaan, millaisia tarinoita kätkeytyy elektronisten joululahjojen taakse, harkitsemaan ostojaan ja kierrättämään elektroniikkaromunsa oikein.

Kuusitempaus on osa Eetti ry:n ja Luonto-Liiton järjestämää Mainoskupla 2014 - tarinoita tavaroiden takaa -kilpailua sekä Luonto-Liiton koordinoimaa Krääsättömän joulukuun kampanjaa. Kuusi seisoo keskeisellä ohikulkupaikalla 11.-20.12. välisen ajan.

Lisätietoja:
Romukuusi-tapahtuma Eetin sivuilla
anna(at)eetti.fi / 044-534 8467
http://alaosta/kraasatonjoulu
www.mainoskupla.fi