Syyskokouksessa valittiin Eetille uusi hallitus ja pohdittiin tulevaa toimintaa

22.11.2013


Eetin syystapaaminen järjestettiin 8.-9.11. Ylöjärvellä Antaverkan leirikeskuksessa, jossa vanhat ja uudet aktiivit vaihtoivat ajatuksia oikeudenmukaisen maailmankaupan edistämisestä.

Syystapaamisen yhteydessä järjestettiin myös Eetin syyskokous, jossa yhdistykselle valittiin uusi ja innokas hallitus. Puheenjohtajana ensi vuonna jatkaa Antti Kylänpää Porvoosta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Ulla Immonen Helsingistä sekä Liisa Lahti Lappeenrannasta. Uusina jäseninä aloittavat Eeva Kemppainen, Anni Kiviranta, Minna Kuivalainen, Susanna Puukko, Alina Tuomisto sekä Tuuli Vanamo Helsingistä. Vanhoina jäseninä jatkavat Eveliina Heikkinen Helsingistä ja Jarkko Mäenpää Turusta. Hallituksen varajäsenet ovat Essi Vuorinen, Lauri Pasanen ja Pamela Arslan Helsingistä

Reilu kauppa ja vero-oikeudenmukaisuus kiinnostavat

Syystapaamisessa suunniteltiin myös Eetin tulevaa toimintaa, johon haettiin suuntaa syksyllä toteutetusta jäsenkyselystä. Viikonlopun aikana keskustelua herättivät arvojen rooli järjestötyössä ja jäsenkyselyn perusteella Eetin edustamat arvot ja toiminta tasa-arvoisemman maailman puolesta motivoivat ihmisiä ottamaan osaa järjestön toimintaan.

- Yhä useammat suomalaiset ovat huomanneet, että kaupan avulla voidaan oikeasti vähentää eriarvoisuutta. Eetillä on paljon keinoja vaikuttaa asioihin, ja olisikin mukava saada yhä useampia ihmisiä mukaan Eettiin ja tukemaan sen toimintaa, kommentoi Eetin puheenjohtaja Antti Kylänpää.

Kyselyn mukaan Eetin teemoista selkeästi eniten kiinnostavat Reilu kauppa, kampanjointi vero-oikeudenmukaisuuden puolesta sekä Puhtaat vaatteet -kampanja. Vastanneet kokivat tärkeiksi myös makeITfair -kampanjan, globaalikasvatuksen sekä yritysvastuun yleisemmällä tasolla. Toimintamuodoista eniten innostavat tempaukset sekä koulutuksiin ja keskustelutilaisuuksiin osallistuminen.