Veroturistikierros Helsingissä

marraskuun 26. klo 11:00

 

Tervetuloa opastetulle veroturistikierrokselle Helsingin keskustaan. Veroparatiisimatkat järjestää tiistaina 26.11. lyhyitä kaupunkikierroksia joissa esitellään yrityksiä jotka ovat saaneet kyseenalaista julkisuutta vuosien varrella verokikkailunsa vuoksi. Kierros raottaa salamyhkäisyyden verhoja joita kaupunkien keskustat ovat pullollaan. Vaikka yritysten liiketilat sijaitsevat konkreettisesti Suomessa, saattavat niiden pääomat ja omistukset lomailla tuhansien kilometrien päässä veroparatiiseissa.

Kierroksen aikana esitellään seitsemän toimijaa joilla on tai on ollut kytköksiä veroparatiiseihin. Puoli tuntia kestävä kierros lähtee tasatunnein Kiasman edestä kello 11, 12 ja 13. Kierros kulkee Kiasmalta Mannerheimintietä pitkin Erottajalle. Kierroksen aikana veroparatiisi-matkaoppaamm e kertoo kiinnostavia faktoja yritysten harjoittamasta verokikkailusta.

Kierrokset ovat täysin ilmaisia eivätkä ne vaadi ilmoittautumista. Mukaan voi liittyä myös kierroksen aikana. Veroparatiisi-matkaoppaan tunnistat ”Veroparatiisimatkat” kyltistä.

Veroturistikierrosta on toteuttamassa Suomen Attac ry sekä Eettisen kaupan puolesta ry. Tempaus on osa useiden eri kansalaisjärjestöjen yhteistä kampanjaa, joka pyrkii edistämään vero-oikeudenmukaisuutta: www.veroparatiisimatkat.fi.
Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Lisätietoja:

Antti Kurko
Suomen Attac
0408340286

Anu Aukeala
Eettisen kaupan puolesta
0443071123