Eetin hallitukseen vuonna 2014?

5.9.2013


Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa. Yhdistyksen hallitukseen haetaan nyt uusia jäseniä.

Eetti kampanjoi mm. vastuullisemman vaatetuotannon ja vero-oikeudenmukaisuuden puolesta sekä vierailee kouluissa puhumassa elektroniikan globaalista tuotantoketjusta ja tekemässä vastamainoksia. Toiminta on monipuolista ja sitä suunnittelee ja toteuttaa pääosin yhdistyksen lukuisat aktiivit eri puolilla Suomea. Hallitus on keskeisessä roolissa pienen, mutta kasvavan järjestön johtamisessa.

Olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan Eetin hallitukseen? Näin vuoden 2013 puheenjohtajisto kertoo hallitustyöstä:

Mitä Eetin hallitus tekee? Istuu ja kokoustaa. Väittelee, syö raparperia, juo kahvia, ja saa ehkä joskus jotain aikaiseksikin. Hallitus koostuu Eetin aktiiveista eri puolilta Suomea - tänä vuonnakin edustettuina ovat Helsingin ohella niin Turku, Lappeenranta kuin Lahtikin!

Hallituksessa on vähän yli tai ali 10 jäsentä joista valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 2. varapuheenjohtaja. Muut hallituksen jäsenet jakavat erilaisia tehtäviä keskenään kiinnostuksensa mukaan. Hallituslaiset työskentelevät työryhmissä, joita on tänä vuonna ollut kolme: viestintä, varainhankinta, paikallisryhmät.

VIESTINTÄTIIMI vastaa mm. järjestön sisäisestä viestinnästä, nettisivujen ilmeestä, kannanottojen suunnittelusta ja blogin ylläpidosta.
VARAINHANKINTATIIMI järkkäilee varainhankintatempauksia, jäsenhankintaa ja yhdessä toimiston kanssa suunnittelee hankehakemuksia sekä huolehtii jäseneduista.
PAIKALLISRYHMÄTIIMI on yhteydessä paikallisryhmiin, organisoi paikallisryhmien keskinäistä viestintää, kartoittaa paikallistoimijoiden tarpeita ja kerää ideapankkia paikallisryhmätoimintaan sekä tukee uusia paikallisryhmiä toiminnan käynnistämisessä.

Lisäksi hallitus yrittää parhaansa mukaan toimia hyvänä työnantajana Eetin ihanille työntekijöille sekä pysyä perässä budjetista. Hallitukseen pääsee Eetissä jos on intoa - osaamista voi kartuttaa matkan varrella. Hallitus on näköalapaikka Eetin toimintaan on kyse sitten kampanjoiden suunnittelusta, yritysyhteistyöperiaatteista tai Eetin kangaskassien väreistä. Vanhat ja uudet aktiivit osallistuvat kukin omalla tyylillään ja omien kykyjensä mukaan.

Jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä ja uskot voivasi osallistua kokoussessioihin Helsingissä kerran kuussa, ota yhteyttä nykyiseen pj:n Anttiin antti.kylanpaa[ät]pp.inet.fi 15.10. mennessä. Hallitus valitaan Eetin syyskokouksessa, joka on tänä vuonna 10.11. Tampereen lähellä Antaverkan leirintäkeskuksessa.

Jos et pääse syystapaamiseen, voit hakea hallitukseen myös esimerkiksi lähettämällä sähköpostia Antille etukäteen ja ilmaisemalla kiinnostuksestasi.

Lisää hallitustyöskentelystä voi kysellä puheenjohtajistolta Antilta antti.kylanpaa[ät]pp.inet.fi, Ullalta ulla.immonen[ät]helsinki.fi ja Marialta maria.eronen[ät]gmail.com. 

Tervetuloa Eetin hallitukseen 2014!

Toivottaa puheenjohtajisto vuosimallia 2013
Antti, Ulla ja Maria