Kouluvierailukoulutus globaaleista kauppa- ja ympäristökysymyksistä, Oulu

lokakuun 13. klo 10:00

Haluatko tietää lisää ekologisesta velasta, ruokasi hiilijalanjäljestä tai käyttämiesi vaatteiden tuotanto-oloista? Kiinnostaako sinua, mihin yritykset maksavat veronsa? Haluatko puuhata nuorten kanssa oikeudenmukaisemman maailman puolesta?

Maan ystävät ja ja Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) kouluttavat vapaaehtoisia vetämään globaaleja ympäristöpäiviä ja työpajoja  maailmankaupan teemoista kouluilla ja nuorisotaloilla. 

 Eetin työpajoissa pohditaan konkreettisten esimerkkien, kuten kännyköiden tai vaatteiden tuotantoa ja elinkaarta tarkastelemalla arkisten kulutusvalintojemme vaikutuksia kehitysmaissa. Tulevana lukuvuotena teemoina ovat erityisesti medialukutaito ja vastamainokset. Maan ystävät toteuttaa 10 globaalia ympäristöpiävää uläkouluissa, lukioissa ja nuorisotaloilla eri puolella Suomea syksyllä 2013 ja keväällä 2014. Ympäristöpäivissä ratkotaan konkreettisen tekemisen avulla mm. ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja globaaleja ruokakysymyksiä. Toiminta voi olla myös lähiluonnon ja -ympäristön tutkimista, kulutuskysymysten ratkomista ja aloitteiden tekemistä maailman muuttamiseksi.

Työpajoihin ja ympäristöpäiviin tarvitsemme joukon työpajavetäjiä. Tarvittavat eväät työpajojen vetämiseen saat osallistumalla Maan ystävien ja Eetin  yhteiseen koulutukseen ja tutustumalla työpajan vetäjän materiaalipakettiin. Erityisesti Eetin kouluvierailijoille suositellaan myös Attacin ja Eetin järjestämää kampanjakoulutusta vero-oikeudenmukaisuudesta.

Oulussa koulutus järjestetään sunnuntaina 13.10.2013 kello 10-15:30 Kestävän kehityksen keskuksessa, os. Sorvarintie 18, 90530 Oulu. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: anna@eetti.fi.

 

Helsingissä vastaava koulutus järjestetään sunnuntaina 29.9.2013 ja Jyväskylässä sunnuntaina 17.11.2013.