Kampanjakoulutus vero-oikeudenmukaisuudesta, Oulu

lokakuun 12. klo 10:00
Maailman varallisuudesta jopa kolmasosan arvioidaan piileskelevän veroparatiiseissa. Mikä rooli suuryrityksillä on veroparatiisitaloudessa ja miten ne välttelevät veroja? Mitä vaikutuksia yritysten verovälttelyllä on kehitysmaissa? Ja mitä poliittisten päättäjien pitäisi tehdä asialle?

Tervetuloa Attacin ja Eettisen kaupan puolesta ry:n yhteiseen kampanjakoulutukseen vero-oikeudenmukaisuudesta ottamaan asiasta selvää! Koulutuksessa ideoidaan konkreettista toimintaa syksylle, jolloin käynnistyy usean järjestön yhteiskampanja vero-oikeudenmukaisuuden puolesta.


Koulutuksen alustava ohjelma:

Lauantai 12.10
10:00  Aamukahvi ja esittäytymiset
10:30  Mitä tarkoitetaan vero-oikeudenmukaisuudella ja miten suuryritykset välttävät veroja / Henri Purje, tutkija, Attac
11.45  Lounas
12:30  Vaikuttavan kampanjan ainekset / Suvi Van Gestel, Anna Ylä-Anttila ja Anu Aukeala
13:30  Ryhmätöissä keksitään parhaat tempaukset ja treenataan lobbausta
14:30  Ryhmätöiden purku ja syksyn toiminnan suunnittelu
15:30  Kiitos ja näkemiin!

Koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja se järjestetään Kestävän kehityksen keskuksessa, os. Sorvarintie 18, 90530 Oulus.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset Omarille: attac@attac.fi maanantaihin 7.10. mennessä. Ilmoitathan myös mahdollisista ruoka-aineallergioista sekä tarvitsetko majoitusta. Jos asut Oulussa ja sinulla on kotona tilaa majoittaa muualta tulleita osallistujia, niin siitä olisi meille suurta apua. Oulun ulkopuolelta tulevien matkakulut korvataan halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan.

Lisäksi sunnuntaina 13.10. Eetti ja Maan ystävät järjestevät kouluvierailukoulutuksen globaaleista kauppa- ja ympäristökysymyksistä. Sunnuntain koulutuksen käyneet pääsevät syksyn aikana vetämään globaaleja ympäristöpäiviä ja työpajoja maailmankaupan teemoista kouluilla ja nuorisotaloilla.
Verokampanjakoulutusta suositellaan kouluvierailukoulutuksen osallistujille.