Kampanjakoulutus vero-oikeudenmukaisuudesta, Helsinki

syyskuun 28. klo 10:00

Tervetuloa kampanjakoulutukseen vero-oikeudenmukaisuudesta 28.9!

Maailman varallisuudesta jopa kolmasosan arvioidaan piileskelevän veroparatiiseissa. Mikä rooli suuryrityksillä on veroparatiisitaloudessa ja miten ne välttelevät veroja? Mitä vaikutuksia yritysten verovälttelyllä on kehitysmaissa? Ja mitä poliittisten päättäjien pitäisi tehdä asialle?

Tervetuloa Attacin ja Eettisen kaupan puolesta ry:n yhteiseen kampanjakoulutukseen vero-oikeudenmukaisuudesta ottamaan asiasta selvää! Koulutuksessa ideoidaan konkreettista toimintaa syksylle, jolloin käynnistyy usean järjestön yhteiskampanja vero-oikeudenmukaisuuden puolesta.


Koulutuksen ohjelma:

Lauantai 28.9
10:00  Aamukahvi ja esittäytymiset
10:30  Mitä tarkoitetaan vero-oikeudenmukaisuudella? / Eva Nilsson, Kepan kehityspoliittinen asiantuntija
11:15  Miten suuryritykset välttävät veroja? / Matti Ylönen, Finnwatchin tutkija
12:15  Lounas
13:00  Vaikuttavan kampanjan ainekset / Suvi Van Gestel, Lotta Staffans & Katja Hintikainen
13:30  Ryhmätöissä keksitään parhaat tempaukset ja treenataan lobbausta
14:30  Ryhmätöiden purku ja syksyn toiminnan suunnittelu
15:30  Kiitos ja näkemiin!

Koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja se järjestetään Kepan Aurinko-tilassa, os. Töölöntorinkatu 2, Helsinki. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Omarille: attac@attac.fi perjantaihin 20.9. mennessä. Ilmoitathan myös mahdollisista ruoka-aineallergioista. Helsingin ulkopuolelta tulevien matkakulut korvataan halvimman julkisen kulkuvälineen mukaan.


Samana iltana järjestetään myös teeman mukaiset trooppiset (vero)paratiisibileet Kupolissa, Uudella ylioppilastalolla, jonne kaikki ovat tervetulleita. Bileiden FB-tapahtuma löytyy täältä: https://www.facebook.com/events/554551164580926/

Lisäksi sunnuntaina 29.9. Eetti ja Maan ystävät järjestevät kouluvierailukoulutuksen globaaleista kauppa- ja ympäristökysymyksistä. Sunnuntain koulutuksen käyneet pääsevät syksyn aikana vetämään globaaleja ympäristöpäiviä ja työpajoja maailmankaupan teemoista kouluilla ja nuorisotaloilla.

Tule sinäkin mukaan syksyn isoimpaan koulutusviikonloppuun!

PS. Jos et jostain syystä kuitenkaan pääse mukaan Helsingin koulutuksiin – älä sure. Vastaavanlainen koulutusviikonloppu järjestetään myös Oulussa 12.10.-13.10.