Puhtaat vaatteet massapyörtymistempaus

helmikuun 20. klo 17:00

Maanantaina 18.2. käynnistyy kansainvälisen Puhtaat vaatteet -kampanjaverkoston julistama action week eli tempausviikko jolla halutaan herättää keskustelua etenkin kambozdalaisten vaatetyöläisten huonoista työoloista ja tukea heidän vaatimustaan elämiseen riittävästä palkasta. Myös Helsingissä tullaan osallistumaan tempausviikkoon!

Keskiviikkona 20.2. toteutetaan massapyörtymistempaus Helsingin keskustassa Narinkkatorilla klo 16. Massapyörtyminen toteutetaan flash mob hengessä niin, että kun ensimmäinen puhtaatvaatteet -aktiivi "pyörtyy" Narinkkatorilla Kampin ostoskeskuksen edustalla klo 16 niin muut seuraavat perässä. Paikalla on myös joku jakamassa ohikulkijoille flaijereita. Mitä enemmän meitä on, sitä vakuuttavammalta tempaus näyttää, joten kaikki mukaan!

Sadat vaatetehdastyöntekijät pyörtyivät viime vuonna Kambodzassa pitkistä työpäivistä johtuvan uupumuksen seurauksena. Minimapalkka Kambodzassa on tällä hetkellä noin 60 euroa kuussa eikä se riitä elämiseen, minkä vuoksi työntekijät joutuvat jatkuvasti tekemään ylitöitä. Ensi viikolla Kambodzassa alkaa neuvottelut minimipalkan korottamisesta ja tempauksia työntekijöiden tukemiseksi tullaan järjestämään ympäri Eurooppaa. Inspiraatiota voi hakea täältä: http://livingwage.cleanclothes.org/news/page/2/

Ilmoittautumiset Lotalle lotta at eetti.fi, tai ilmestykää vain paikalle!