Tule muuttamaan maailmaa hyvän ruoan parissa!

14.12.2012

Eetissä on alkamassa uusi Eettinen kokkailu -niminen hanke, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta ruoantuotannon eettisistä aspekteista ja edistää vastuullista kuluttamista niinkin arkisen asian kuin ruoan osalta. Hankkeessa luodaan Eettinen kokkailuilta -konsepti ja järjestetään ruoanlaittotyöpajoja eli eettisiä kokkailuiltoja, joiden yhteydessä keskustellaan mm. Reilun kaupan tuotannosta ja sen merkityksestä Etelän maanviljelijöille, yksittäisten ruoka-aineiden ympäristö- ja ilmastovaikutuksista, luomuruoasta ja kausiruoasta sekä ruokajätteestä.

Hanketta vetää koordinointiryhmä, joka kerää kokkailuiltoja varten reseptejä ja taustatietoa, suunnittelee iltoja varten käsikirjoituksen ja lopulta myös vetää itse kokkailuillat, jahka konsepti on saatu valmiiksi. Koordinaatioryhmään mahtuu vielä muutama innokas vapaaehtoinen, joten jos osallistuminen uudenlaisen eettisen illanviettokonseptin suunnitteluun kiinnostaa, ilmoittaudu ihmeessä mukaan! Tehtävät ryhmässä pyritään jakamaan pitkälti jäsenten omien kiinnostusten kohteiden ja osaamisen perusteella.

Jos koordinointiryhmään osallistuminen tuntuu ylivoimaiselta, voit auttaa Eettinen kokkailuilta -konseptin luomisessa myös lähettämällä meille suosikkireseptejäsi kokkailuiltojen menujen pohjaksi. Sen kummempaa seulaa taikka sensuuria ei reseptien osalta tällä hetkellä ole, vaan kaikki vähänkin kiinnostavan oloiset reseptit ovat enemmän kuin tervetulleita. Kaikenlaiset reseptit kelpaavat, niin alkuruoat, pääruoat kuin jälkiruoatkin. Pääpaino on alku- ja pääruokien osalta kasvisruoissa, mutta myös liha-, kana- ja kalaruokien reseptejä otetaan vastaan.

Koordinointiryhmään voi ilmoittautua lähettämällä mailia osoitteeseen anu-riikka[at]eetti.fi, puh. 044 595 0094. Samaan osoitteeseen saa laittaa tulemaan myös reseptejä.

Reilu banaanimuffinssi. Kuva: Sonja Mäkelä