Yhteispohjoismainen kampanja vaatii elämiseen riittävää palkkaa vaatetyöläisille

3.8.2012

Eetti on kesätapahtumissa kerännyt nimiä A Wage to Live on -vetoomukseen, jossa vaaditaan bangladeshilaisille tekstiilitehdastyöntekijöille elämiseen riittävää palkkaa. Suomessa vetoomukseen on tähän mennessä kerätty noin 200 nimeä. Vetoomuskampanja on yhteispohjoismainen, ja siinä on Eetin lisäksi Suomesta mukana Finnwatch ja Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK, sekä Ruotsista Swedwatch, Peace&Love Foundation, Ruotsin kirkko ja Fair Trade Center. Yhteensä allekirjoituksia on jo yli 5 000.

Vetoomuskampanja pohjautuu Finnwatchin ja Swedwatchin yhteistyössä tekemään selvitykseen Menetetty vallankumous". Raportissa kerrotaan bangladeshilaisista naisista, jotka työskentelevät tekstiilitehtaissa 10-12 tuntia päivässä, 6 päivää viikossa saamatta elämiseen riittävää palkkaa. He joutuvat myös asumaan erossa lapsistaan sekä kärsivät jatkuvasta väsymyksestä ja taudeista.

Vetoomus luovutetaan Bangladeshin hallituksen edustajille sekä vaatefirmojen edustajille marraskuussa 2012. Vaatefirmat, joille A Wage to Live On -vetoomus luovutetaan ovat Brothers & Sisters, Dressman, GAP, Gina Tricot, H&M, Ikea, JC, KappAhl, Levi’s, Lindex, Marks&Spencer, MQ, Nike, Tesco, Walmart ja Åhléns.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa myös netissä. 
A Lost Revolution -videon voit katsoa
täältä .  
Kampanjan Facebook-sivu  , jonne päivitetään tuoreimpia kuulumisia kampanjasta.

Kesän aikana eettiläiset ovat osallistuneet mm. Hämeenlinnan Ämyrockiin, Joensuun Ilosaarirockiin sekä Mahdollisuuksien toreille ympäri Suomen. Kesätapahtumissa on pidetty esillä sekä A Wage to Live On -vetoomuskampanjaa että Eetin muita kampanjoita oikeudenmukaisen maailman kaupan edistämiseksi.

 

Tässä allekirjoitetaan vetoomusta Ilosaarirockissa. Kuva: Katja Hintikainen

 


Puhtaat vaatteet -kampanja oli esillä Ämyrockissa kesäkuun lopulla. Kuva: Eveliina Heikkinen