Tikkurilan lukio sai Reilun kaupan koulun arvonimen

15.4.2011

13.04.2011, Reilun kaupan edistämisyhdistys

Vantaalainen Tikkurilan lukio sai tänään ensimmäisenä suomalaisena lukiona Reilun kaupan koulun arvonimen. Reilun kaupan asiaa ajanut lukiolainen Kaisa Kokkonen kertoo, että arvonimen saaminen koululle tuntuu todella hyvältä. ”Tämä on ollut pitkä projekti. Nyt on hyvä fiilis siitä, että olemme oikeasti saavuttaneet jotain, jolla on merkitystä”, Kokkonen sanoo.

Työ arvonimen saamiseksi käynnistyi toden teolla viime joulukuussa, kun pieni ryhmä lukiolaisia pyysi rehtori Risto Väyryseltä lupaa hakea arvonimeä koululleen. Tänään Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa luovutti arvonimidiplomin Tikkurilan lukiolle.

Tikkurilan lukion kahviosta saa jo nyt Reilun kaupan kahvia, teetä, sokeria ja hunajaa, mutta arvonimen myötä kahvioon tulee tarjolle lisää Reilun kaupan tuotteita, Kokkonen kertoo. Lisäksi koulun ruokalaan pyritään saamaan Reilun kaupan raaka-aineista valmistettua ruokaa.

Tikkurilan lukio aikoo osallistua aktiivisesti myös Reilun kaupan viikolle lokakuussa. Lukiolaiset järjestävät jokaiselle kampanjapäivälle pienen tempauksen tai kilpailun, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta Reilusta kaupasta. Lisäksi he aikovat jakaa Reilu kauppa -tietoa myös lähialueiden kouluissa. Kaisa Kokkosen mukaan on hyvä, että koulussa kannustetaan eettisyyteen. ”Eettiset arvot ovat todella tärkeitä, ja on tärkeää ajatella kuluttamisen eettisyyttä myös arkipäivässä”, hän sanoo.

Toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorpan mukaan on hienoa, että Tikkurilan lukion opiskelijat ovat aktivoituneet ajamaan kehitysmaiden tuottajien asiaa. "On todella inspiroivaa nähdä, miten innoissaan nuoret ovat puuhanneet koululle Reilun kaupan arvonimeä", Virtaintorppa sanoo. Tikkurilan lukio on Suomen suurin, ja opiskelijoita on yli tuhat.

Teksti ja kuva: Elina Mattila

Tikkurilan lukion opiskelijat Jannika Paulamäki, Kaisa Kokkonen ja rehtori Risto Väyrynen vastaanottivat Reilun kaupan koulu -diplomin keskiviikkona 13.4.2011. Lisää kuvia tilaisuudesta on Reilun kaupan Facebook-sivulta.

Lue lisää Reilun kaupan koulu -arvonimestä.